راهنمای خرید داکت اسپلیت

ما در این مقاله قصد داریم به راهنمای خرید داکت اسپلیت بپردازیم. لازم به ذکر است که برای خرید داکت اسپلیت باید به نکاتی قبل از خریید توجه داشته باشید. ازجمله این نکات می توان موارد زیر را نام برد.

  1. مارک داکت اسپلیت
  2. داکت اسپلیت اینورتر یا معمولی
  3. ظرفیت مناسب داکت اسپلیت
  4. محاسبه تقریبی ظرفیت اسپلیت کانالی
  5. توان و مشخصات کنتور برق واحد خود
  6. نوع گاز مبرد
  7. هزینه اجرای کانال کشی

مطلب پیشنهادی: انواع برندهای داکت اسپلیت

مارک داکت اسپلیت

از موارد راهنمای خرید داکت اسپلیت می توان به مارک یا برند داکت اسپلیت توجه کنید، انتخاب برند از مهم ترین موارد است. با وجود بیش از ۳۰ برند فعال در زمینه تولید و واردات این سیستم های تهویه مطبوع، تصمیم گیری دشوار به نظر می رسد. در میان برندهای موجود، داکت اسپلیت پارادایس به دلیل کیفیت بالا، قیمت مناسب، استفاده از فناوری های پیشرفته، گارانتی معتبر و خدمات پس از فروش عالی، محبوبیت بیشتری در میان خریداران ایرانی پیدا کرده است. بررسی دقیق ویژگی ها و نیازهای شما می تواند کمک کند تا بهترین گزینه را از میان برندهای موجود انتخاب کنید..

راهنمای خرید داکت اسپلیت

داکت اسپلیت اینورتر یا معمولی

برای راهنمای خرید داکت اسپلیت می توان به این سوال اشاره کرد که کدام داکت اسپلیت مناسب تر است اینورتر یا معمولی؟ در پاسخ به این سوال می توان گفت که داکت اسپلیت های معمولی و اینورتر از نظر کارایی و مصرف انرژی تفاوت هایی دارند.این تفاوت ها شامل این است که، مدل های معمولی کمپرسور را تنها در حالت های روشن یا خاموش با حداکثر توان فعال می کنند و قابلیت تنظیم سرعت ندارند اما داکت اسپلیت های اینورتر با تنظیم هوشمند سرعت کمپرسور، مصرف انرژی را بهینه می کنند.

در واقع این مدل ها بسته به دمای محیط، عملکرد کمپرسور را در بازه ۰ تا ۱۰۰ درصد تغییر داده و به مصرف کمتر برق کمک می کنند، و همینطور لازم به ذکر است که برای ظرفیت های بالای ۲۴۰۰۰، انتخاب مدل اینورتر به دلیل کارایی بالاتر و صرفه جویی در مصرف انرژی توصیه می شود.

ظرفیت مناسب داکت اسپلیت

برای راهنمای خرید داکت اسپلیت می توان به انتخاب ظرفیت مناسب داکت اسپلیت اشاره کرد باید با توجه به اندازه محیط و شرایط آب و هوایی انجام شود. انتخاب ظرفیت نادرست می تواند فشار زیادی به دستگاه وارد کرده و عمر و عملکرد آن را کاهش دهد. اگر ظرفیت دستگاه با نیاز محیط همخوانی نداشته باشد، خنک کنندگی مطلوب حاصل نمی شود. بنابراین، پیش از خرید داکت اسپلیت، با بررسی دقیق فضای مورد نظر و شرایط آب و هوایی، ظرفیت مناسب را انتخاب کنید تا از عملکرد بهینه دستگاه اطمینان داشته باشید.

محاسبه تقریبی ظرفیت اسپلیت کانالی

برای راهنمای خرید داکت اسپلیت باید به این اشاره داشت که ظرفیت مناسب را در نظر بگیرید و همینطور لازم به ذکر است که باید عواملی مانند متراژ، مساحت محیط و درصد رطوبت موقعیت جغرافیایی را هم در نظر داشت. برای مثال، اگر ضریب هوای تهران ۴۰۰ باشد و فضای مسکونی ۱۰۰ متر مربع، با ضرب این دو عدد، ظرفیت مناسب دستگاه ۴۰۰۰۰ محاسبه می شود. اگر در محاسبه ظرفیت مشکل دارید، می توانید نقشه معماری واحد یا طبقات ساختمان را از طریق ایمیل یا فکس برای کارشناسان مراکز فروش تجهیزات سرمایشی ارسال کنید. مشاوره حرفه ای به شما کمک می کند ظرفیت بهینه و مناسب برای محیط خود را انتخاب کنید.

توان و مشخصات کنتور برق واحد خود

پیش از خرید داکت اسپلیت، باید عواملی مانند ابعاد کولر یا پنل خارجی، ظرفیت و حجم تهویه و اندازه فضای مورد نظر را بررسی کنید. حتی توجه به نوع تک فاز یا سه فاز بودن و میزان آمپر برق مورد نیاز دستگاه ضروری است. منبع تغذیه واحد و ابعاد فیزیکی، به ویژه ارتفاع پنل داخلی برای نصب در سقف کاذب، نیز اهمیت دارند. این ملاحظات به انتخاب دستگاهی مناسب و سازگار با نیازهای فضای شما کمک می کنند. در واقع این مورد جزو راهنمای خرید داکت اسپلیت می باشد.

محصول پیشنهادی: سیستم اسپلیت مرکزی

نوع گاز مبرد

از دیگر موارد راهنمای خرید داکت اسپلیت می توان به نوع گاز مبرد اشاره داشت. در واقع مبرد ماده ای مایع است که در سیکل تبرید برای انتقال حرارت استفاده می شود و به دلیل نقطه جوش پایین، نقش کلیدی در سیستم های تهویه دارد. در اسپلیت های کانالی، گاز مبرد معمولاً R۴۱۰a یا R۲۲ است، اما به دلیل آسیب های زیست محیطی، استفاده از R۲۲ متوقف شده است. گاز R۴۱۰ با کاهش مصرف انرژی و افزایش راندمان دستگاه، گزینه ای بهینه تر محسوب می شود. به همین علت توصیه می شود هنگام خرید داکت اسپلیت، مدلی را انتخاب کنید که از گاز مبرد R۴۱۰ استفاده کند.

هزینه اجرای کانال کشی

برای راهنمای خرید داکت اسپلیت می توان به بررسی هزینه های کانال کشی و موارد جانبی قبل از خرید داکت اسپلیت اشاره داشت. در واقع هزینه اجرای کانال های توزیع و برگشت هوا در داخل واحد و نصب لوله های مسی بین یونیت داخلی و خارجی، بسته به فاصله و مسیر نصب، متغیر است. پیشنهاد می شود پیش از خرید، با مشاوره تخصصی، هزینه های دقیق اجرای کانال کشی و نصب را برای پروژه خود مشخص کنید.

راهنمای خرید داکت اسپلیت

کاربرد داکت اسپلیت

داکت اسپلیت ها یکی از تجهیزات لوکس و کارآمد برای تأمین سرمایش و گرمایش در آپارتمان های مسکونی، اداری، ویلاها و… هستند. این سیستم معمولاً به عنوان جایگزین چند اسپلیت در یک واحد استفاده می شود و با هزینه برق مصرفی مشابه یا حتی بیشتر از کولرهای گازی، بسته به محاسبات بار برودتی و حرارتی، عملکردی مستقل برای هر واحد فراهم می کند. با نصب داکت اسپلیت، علاوه بر کنترل مستقل دما، هزینه های نگهداری و بهره برداری از سیستم های مرکزی مانند چیلر به طور چشمگیری کاهش می یابد. این دستگاه ها در ظرفیت های مختلف از ۱۸۰۰۰ تا ۶۰۰۰۰ BTU و در مدل های تک فاز و سه فاز تولید شده و در ابعاد متنوع عرضه می شوند.

مطلب پیشنهادی: انواع سیستم های تهویه مطبوع

مقایسه داکت اسپلیت با سایر سیستم ها

سیستم

مصرف برق

هزینه اولیه

نصب

ظاهر

کنترل مستقل اتاق ها

داکت اسپلیت

متوسط تا زیاد

زیاد

پیچیده

مخفی (مینیمال)

نیازمند زون بندی

کولر گازی دیواری

کمتر

متوسط

ساده

قابل رؤیت

فقط در اتاق نصب شده

چیلر + فن‌کویل

کم تا متوسط

خیلی زیاد

پیچیده

معمولی

بله (ترموستات جداگانه)

کولر آبی

کم

کم

ساده

قابل رؤیت

خیر

سخن پایانی

در آخر این مقاله می توان گفت که ما راهنمای خرید داکت اسپلیت را به شما معرفی کردیم. از جمله این موارد می توان به بررسی عواملی مانند برند معتبر، نوع اینورتر یا معمولی، ظرفیت مناسب، مشخصات برق واحد، نوع گاز مبرد، و هزینه های کانال کشی ضروری اشاره داشت. این سیستم ها گزینه ای کار آمد برای سرمایش و گرمایش مستقل واحدها هستند. لازم به ذکر است که شما با مشاوره تخصصی و در نظر گرفتن نیازهای محیطی، می توانید بهترین گزینه را انتخاب کرده و از عملکرد بهینه و صرفه جویی در هزینه ها بهره مند شوید.

سوالات متداول

بله، معمولاً ظرفیت ۳۶۰۰۰ تا ۴۰۰۰۰ BTU مناسب این فضا است، بسته به تعداد اتاق‌ها و منطقه جغرافیایی.

یونیت داخلی صدای کمی تولید می کند و چون در سقف کاذب نصب می شود، آزاردهنده نیست. صدای فن به‌ درستی عایق کاری شود کاهش می یابد.

 

داکت اسپلیت برای یک واحد طراحی شده، ولی VRF سیستم تهویه مرکزی با قابلیت تغذیه چندین یونیت داخلی با یک کمپرسور است و گران‌تر و پیچیده‌تر است.

 

مدل های اینورتر حدود ۲۰ تا ۴۰ درصد مصرف برق کمتری نسبت به مدل‌های معمولی دارند.